safe driving bg logo
Tel: 061/5000-992 | 060/633-7007

Prevoz vaših najdražihBrz tempo života u Beogradu,nameće da ponekad nismo u mogućnosti da odvezemo naše najmilije do vrtića,škole kod lekara...sve to može da bude naporno i uznemirujuće iz dana u dan,iz nedelje u nedelju i zavisi od kraja u kome živite.Jedna od tih loših strana je velika gužva sa kojom ste se sigurno već sreli,koja se svakodnevno stvara u jutarnjem i popodnevnom špicu.Tu je i “danonoćno” dežuranje za odgovarajuće parking mesto. Zato smo mi tu za vas da vam izadjemo u susret i koliko toliko olakšamo svakodnevne obaveze sa našom profesionalnom uslugom – IZNAJMLJIVANJE VOZAČA. Možete iznajmiti vozača na dan,nedelju ili za ceo mesec. Za ovaj vid usluge,imamo profesionalne vozače koji poseduju dugogodišnje iskustvo u voznji svih vrsta vozila. Ukoliko vam je potreban ovakav tip usluge i želite da saznate dodatne informacije, možete nas kontaktirati na naše telefone koji su dostupni od 00-24h za vas.

Vaš SAFE DRIVING BG


Zakon o bezbednosti

*Da se u vozilu na prednjem sedištu ne sme prevoziti dete mlađe od 12 godina.
*Dete do tri godine starosti prevozi se u bezbednosnom sedištu, odnosno korpi, osim u vozilima za javni prevoz putnika.
*Izuzetno od ovoga, dete do tri godine se može prevoziti na prednjem sedištu ukoliko se prevozi u bezbednosnom sedištu – korpi, koja je okrenuta suprotno pravcu kretanja vozila, kada vozilo nema ili je isključen bezbednosni vazdušni jastuk.

*Deca od 3 do 12 godina se ne moraju smeštati u bezbednosno sedište, ali se ne smeju prevoziti na prednjem sedištu ili u krilu roditelja, vozača ili suvozača. Novčana kazna za prevoz dece u krilu ili na prednjim sedištima je od 15.000 do 30.000 dinara ili 30 dana zatvora, uz 6 kaznenih poena i oduzimanje vozačke dozvole na najmanje tri meseca. Kazne mogu biti i veće ako je izazvana saobraćajna nezgoda.

Uprkos odredbama zakona, istraživanja pokazuju da mali broj ljudi, tek nešto više od 10%, poštuje ovo. Razlozi su najverovatnije smanjen strah od kazni, visoka cena sedišta za decu ali i nedostatak svesti o mogućim posledicama po decu.